De Duitse Helene Fischer is in haar thuisland één van de grootste popsterren aller tijden en door de grote vraag van Nederlandse fans brengt ze haar 'Die Stadion-Tournee’ nu ook naar Nederland. De 33-jarige Fischer staat op 15 september in GelreDome, Arnhem. Sinds haar debuut in 2005 verkocht ze meer dan 15 miljoen albums, won ze diverse prestigieuze awards en heeft ze het Duitse record van 'meeste legale downloads’ voor het album Farbenspiel (2013). Haar laatste tour 'Helene Fischer Live 2017/2018’ bestond uit 63 shows met meer dan 700.000 verkochte tickets. 'Die Stadion-Tournee’, waarmee ze GelreDome aandoet wordt haar grootste tournee ooit. De tour bestaat tot nu toe uit 15 shows langs grote (deels outdoor) arena’s in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en nu dus ook Nederland. De kaartverkoop voor deze show start op vrijdag 6 april om 10:00 uur via Ticketmaster.


Het grote succes van Helene Fischer is te verklaren door de combinatie van haar nuchtere persoonlijkheid en aanstekelijke nummers. Ze weet als geen ander alle lagen van de samenleving bij elkaar te brengen. Ze heeft, sinds haar debuut in 2005, de Duitstalige muziek met veel succes in een modern jasje gestoken en is daarmee het schlager-genre al lang ontstegen.

Dat de vraag naar een concert van de popster groot is blijkt wel uit diverse acties van fans op o.a. social media. Oktoberfestfan.nl publiceerde een poll waarin maar liefst 29.000 fans lieten weten dat ze dolgraag een concert van Helene Fischer in Nederland zouden willen. Vorige week kwam Fischer in Nederland landelijk in het nieuws door een uit de hand gelopen 1 april grap van een Gelderlandse zanger die aangaf twee concerten te organiseren met Fischer. Het gevolg: duizenden teleurgestelde en boze fans. Maar goed nieuws, ze komt deze keer echt. Het belooft het zomerfeest van het jaar te worden op 15 september in GelreDome.