Feiten en cijfers

Ruim een miljoen mensen passeren ieder jaar de poorten van GelreDome. Het evenementencomplex is jaarlijks thuisbasis voor vele grootschalige evenementen. Daarnaast worden ook veel vergaderingen en congressen in GelreDome georganiseerd. 

De maximale capaciteit van het complex is 41.000 bezoekers, waarbij een concert of event plaatsvindt in de zogenaamde 'In the round' setting, waarbij het podium midden op de zaalvloer staat. Een concertopstelling met een podium aan de noordzijde met gebruik van de de Oost-, West, en Zuid tribune en de zaalvloer geeft een capaciteit van 34.000 bezoekers. 


Flexibel

Bij de opening op 25 maart 1998 is het Arnhemse GelreDome wereldwijd de eerste multifunctionele evenementenaccommodatie die over een uitschuifbaar voetbalveld beschikt. Deze flexibiliteit maakt GelreDome tot het grootste theater van Nederland. In vijf uur tijd verandert het complex van gedaante. Bijvoorbeeld van een voetbalstadion in een poptempel of van een tennisarena in een beursgebouw. Bijzonder is dat GelreDome geheel verwarmd is, waardoor het er voor zowel gebruikers als bezoekers comfortabel verblijven is.


Blackbox

Het beweegbare dak vergroot de multifunctionaliteit van GelreDome. Met het dak dicht en de lichten uit is de zaal volledig verduisterd, een blackbox die talloze mogelijkheden biedt voor voorstellingen, presentaties en concerten.


Grasmat

GelreDome heeft een verplaatsbare grasmat. De betonnen bak, waarin de mat ligt, wordt onder de Zuidtribune door naar buiten geschoven. Meestal ligt deze buiten, op het zuiden en in de wind: de ideale omstandigheden voor gras.


Akoestiek

De goede akoestiek van GelreDome wordt veroorzaakt door het materiaal waarmee de muren en de binnenzijde van het dak zijn bekleed. Kunststof met daarin gaatjes zorgt dat het geluid niet wordt weerkaatst, maar wordt opgenomen. Het dak kan 50 decibel geluid absorberen. Dat is bijna de helft van de hoeveelheidgeluid die tijdens een concert wordt geproduceerd.


Wereldsterren

Tientallen wereldsterren stonden al op de planken in GelreDome. Onder andere Madonna, Rolling Stones, U2, Justin Timberlake, Celine Dion, Bruce Springsteen, Bon Jovi, Spice Girls en Paul McCartney gaven spetterende shows. Ook Nederlandse topartiesten als Marco Borsato, Anouk, André Rieu en Frans Bauer voelen zich thuis in het grootste theater van Nederland en kozen GelreDome meerdere keren als decor voor hun shows.
Bekijk alle sterren die als eens op de planken stonden in Gelredome


Hapje en drankje

Om iedereen te kunnen voorzien van een hapje en drankje zijn tijdens een concert 450 horecamedewerkers in touw en tijdens een voetbalwedstrijd 150.


Gevonden voorwerpen

Ben je iets verloren? Wij plaatsen al onze gevonden voorwerpen online via iLost. Staat je verloren voorwerp er tussen? Geef dit dan snel aan! Door het beantwoorden van een paar vragen, weten we zeker dat het bij jou hoort. Daarna is het eenvoudig: je haalt je gevonden voorwerp op of laat het thuis bezorgen.

Klik op de iLost button om te zien of uw voorwerp gevonden is.

iLost logo