Bekerretoursysteem

In GelreDome werken we met een beker recycle systeem. We zien het als onze verantwoordelijkheid om een bezoek aan GelreDome duurzamer te maken. Zo willen we ervoor zorgen dat de materialen die we gebruiken zo goed mogelijk kunnen worden gerecycled.

Om onze bezoekers aan te moedigen hun beker in te leveren aan de bar, werken we met een recycle systeem. Bij de ingang krijg je een munt, deze kun je bij het bestellen van een drankje inleveren en hier krijg je een beker voor terug. Wanneer je je drankje leeg hebt, lever je de beker weer in bij de bar voor een nieuwe beker. Wij zorgen voor de hoogwaardige recycling van de oude beker. 

Wil je je handen even vrij? Dan kun je je beker bij een bar of wisselpunt terug ruilen voor een token. Wanneer je geen beker of token in lever bij de bar bij een bestelling van een drankje, wordt er 2 euro in rekening gebracht.

Aan het einde van het evenement vragen we alle bezoekers om hun beker af te geven bij de bar of wisselpunt.

Door de bekers bij de bar en wisselpunten in te zamelen zorgen we voor een zo schoon mogelijke afvalstroom zodat de grondstoffen in jouw beker volledig kunnen worden hergebruikt. Bovendien houdt dit het stadion schoon.